22 юли, 2009

Галя Младенова

Last kiss

Sender: Sladur
Utre sym v Sf. Iskam da te vidq.
Изтръпвам. Малко страх, малко изненада, малко спомени... Дяволски коктейл, който никога не прощава главоболието на сутринта.
Не му отговарям, просто не мога. Същата вечер той ми звъни и гласът му нахално звучи съвсем същия, както когато... май... бях влюбена...
- Кажи от къде да те взема?
- Можем да се срещнем някъде в центъра... Утре през деня съм малко заета... За какво искаш да се видим? – питам без идея какъв искам да е отговора, чудейки се дали моят глас също звучи както някога.
- Да не си забравила вече кой съм, а?
Той продължава да бърбори, докато намеря новия си адрес. Не разбирам нищо, просто се наслаждавам на този тембър. Хем е хубаво, хем ми е адски странно, че ще го видя отново, след толкова опити да залича всеки смомен. Няколко часа по- късно се сетих, че можех и да не приема, и просто ми стана смешно, кой ли знае защо.
10.00 часа е. Той спокойно се е подпрял на колата и ме чака. Знае, че ще закъснея и не казва нищо, въпреки че мартенската нощ е студена и мъглива. Трудно фокусирам лицето му, струва ми се нереално то да е съвсем същото. Не е честно миналото да може да се връща ей- така, да ми се усмихва чаровно, да ме прегръща и да залепя бърза целувка на врата ми... Не... не мога да излъжа и да кажа, че е неприятно...
Нямам идея къде отиваме. Мълчим през целия път, аз - изгубена в мисли за все още парещата следa от целувката, той - уж загледан в пътя. Спираме пред едно прилично кафе със свещи по масите, дантелени покривки и малки меки сини възглавнички.
- Не можах да намеря нищо по-свястно... Няма нищо като нашето кафе... – казва той с въздишка.
„Все едно проблема беше в кафето, не в нас...” – помислям си аз и продължавам да го гледам втренчено. Той е там, до мен, истински, жив... След толкова много сънища едва мога да повярвам, че е истина.
- Боли ме, задето не ти казах, че съжалявам за...
- Знам. Аз бях виновна.
- Не си, аз си изпуснах нервите... Настина не исках, аз... – ръката му леко докосва бузата, която преди един живот бе понесла онази плесница.
- За това ли дойде да говорим? – питам го направо и го гледам в очите.
Той поклаща глава и всички онези черни къдрици, с които толкова обичах да си играя, се разпиляват и ме молят да ги погаля. Забива поглед в чашата с виенско кафе, все едно очите ми изведнъж са станали отровни.
- Не знам... – отговаря автоматично. – Аз... мислех си за теб... Повече, отколкото трябваше... – той спря за миг и усетих какво щеше да каже, но нямах време да се подготвя за удара. – Още те обичам.
Ръката ми се озовава в неговите длани. Не мога да мисля, а знам, че трябва да отговоря. Позволявам му да ме гушне и дълго слушам сърцето му.
Знаеш, че няма да стане – прошепвам най-накрая, кой знае дали на себе си или на него.
- Знам – прошепва ми той в отговор – Но още те обичам...
Изпраща ме малко след 3.00 и ме целува за последно. Първо срамежливо, после нежно, накрая повече от страстно. Не мога да кажа нищо, просто бягам, малко уплашена и много изкушена...

1 коментар:

 1. KISS
  Full Studio Discography

  1974 Kiss
  1974 Hotter Than Hell
  1975 Dressed to Kill
  1976 Destroyer
  1976 Rock and Roll Over
  1977 Love Gun
  1979 Dynasty
  1980 Unmasked
  1981 Music from "The Elder"
  1982 Creatures of the Night
  1983 Lick It Up
  1984 Animalize
  1985 Asylum
  1987 Crazy Nights
  1989 Hot in the Shade
  1992 Revenge
  1997 Carnival of Souls: The Final Sessions
  1998 Psycho Circus
  2009 TBA

  ОтговорИзтриване